Ръководство за продажба на имот във Ванкувър, Британска Колумбия

Dated: March 24 2021

Views: 2

Продажбата на дом във Ванкувър може да изглежда непосилна задача преди да сте започнали. В тази статия ще ви обясня процеса и ще ви дам стъпка по стъпка ръководство за това как да се справите с процеса. С подходящата помощ и солиден план можете да продадете къщата си по-бързо и на топ цена!

Вземане на решение за продажба

Вземането на решение за продажба е най-голямата стъпка в целия процес. Може да има много емоционална привързаност към настоящите ни домове, също така е възможно причината, която продаваме, да се дължи на огромна промяна в живота, която може да бъде положителна или отрицателна ... Брак, деца, развод, смърт са емоционално заредени ситуации, които могат доведе до необходимостта или искате да продадете. Важно е агента с когото сте решили да работите, да е съпричастен към ситуацията и има опит в справянето с чувствителни ситуации и чувствителна информация. Вашето благополучие и защита трябва да бъдат в челните редици на всеки, който изберете да ви представлява.

Изберете имот във Ванкувър

Тъй като всички познават множество брокери във Ванкувър, не липсва избор, когато става въпрос за избор на агент за недвижими имоти, който да ви представлява. Нещата, които могат да разграничат агентите за недвижими имоти във Ванкувър, включват опит - особено в сегмента, който продавате, образование - изпитът за лицензиране на недвижими имоти не е най-строгият тест за нечий успех, връзки с връстници - с толкова много информация в мрежата искате да видите какво трябва да кажат останалите граждани за агента, за когото се решавате, маркетингова стратегия - има ли агент добър план и широк обхват, за да покаже дома ви перфектно и пред възможно най-много хора? Добрият агент за недвижими имоти във Ванкувър ще може да ви помогне при всяка стъпка от процеса от самото начало, така че е добра практика да направите този избор възможно най-рано ... колкото повече помощ, толкова по-добре!

Оценете и прегледайте пазара, за да зададете ценова листа

Независимо дали продавате къща в Уестсайд, апартамент или луксозен мезонет, квалифициран брокер във Ванкувър ще може да ви предостави цялата информация, необходима за определяне на подходяща ценова листа. Какво се случва на пазара във Ванкувър днес? Това, което чета във вестника за пазара, отразява ли дома ми? Пазарът на апартаменти горещ ли е? Какво се случва с мезонетите във Ванкувър? Колко жилища в центъра на Ванкувър се продават в момента? На каква цена мога да продам дома си? Можете ли да продадете къщата ми бързо? Има много въпроси и фактори, които трябва да се вземат предвид при ценообразуването на дома ви: наскоро продадени домове, пазарни тенденции, индекс на цените на жилищата, нива на запасите, време на годината, колко активни обяви са на пазара, колко време имате и толкова повече неща. С помощта на вашия квалифициран брокер във Ванкувър можете да отговорите на всички уместни въпроси и да прегледате цялата съответна информация и да изложите вашата ценова стратегия. Определено има наука за определяне на цените на недвижимите имоти във Ванкувър.

Подгответе дома

Подготовката на дома за продажба включва трудна работа. Като контрактор, строител и агент мога да ви кажа че елементите, които дават най-голяма възвръщаемост на инвестицията при подготовката на дома, включват:

 1. Дълбоко почистване
 2. Премахване на бъркотията - нищо не отвежда ума на купувача на лошо място, толкова бързо както хаос и бъркотия
 3. Де-персонализиране - купувачите не искат да мислят кой живее в имота, те искат да се представят сами там
 4. Поправяне на всичко, което е счупено - Тази разхлабена дръжка на вратата или изгоряла светлина трябва да се поправи
 5. Постановка - Постановката на мебели за снимки и за Open Houses
 6. Боядисване ако е необходимо - никой не обича къщата с розовата стена, не оставайте в умовете на купувачите с лоши спомени

Освен това хората винаги са загрижени за ремонтите. 9 пъти от 10 ремонта няма да даде възвръщаемостта, необходима за покриване на разходите, но това трябва да бъде обсъдено с вашия агент във Ванкувър, тъй като има някои подобрения, които могат да бъдат направени, за да се увеличи стойността.

Маркетингова стратегия

Сега, когато домът е преобразен... бързо се докарва фотограф, така че децата да не разрушат мястото! Домовете на повечето хора никога не изглеждат по-добре, отколкото когато го подготвят за продажба, допълнителните усилия в подготовката ще допринесат много за бързото намиране на квалифициран купувач, който ще плати най-високата цена. Както разбрахте, когато интервюирахте избрания от вас агент във Ванкувър, те имаха подробна маркетингова стратегия, която, надявам се, включва:

 • Професионална фотография
 • Висококачествени видеоклипове
 • Етажни планове
 • Масивен онлайн маркетинг (органичен трафик и реклами)
 • Писма по пощата
 • Висококачествени листовки
 • И още много!

Използвайки всички създадени материали, е важно да следвате график за това как се продава вашият дом ... Обичам да оприличавам процеса на футболна игра, която трябва да бъде изпълнена в правилния ред и своевременно, за да бъде успешна. Кой ден ще отидете на пазара (по-добре ли е в понеделник, вторник и т.н.)? какъв маркетинг трябва да се подготви и пусне, преди да отидем да гледаме имоти.

Прожекции и отворени къщи:

Сега, когато имате хиляди хора да гледат красивите снимки на вашия имот във Ванкувър чрез изпращането, уеб рекламата и уебсайтовете, сега трябва да го покажете в реалния живот! Създавайки график за показване с Вашия имот във Ванкувър, важно е да бъдете напълно гъвкави и отворени, особено през първите няколко седмици, когато вашият дом е на пазара. Най-добрият търговец на недвижими имоти във Ванкувър ще бъде готов да приеме входяща заявка за показване по всяко време .. достъпността на имота трябва да бъде основен приоритет при избора на вашия агент по недвижими имоти. Направете дома си на разположение за кратко показване, тъй като понякога първите обаждания, които получавате от тези запалени купувачи и техните агенти, са най-оживените перспективи. Добре е да попитате вашия брокер кой ще провежда изложбите на имота ви. Ако оперират в голям екип някой неопитан ли ще покаже дома ви? Ще знаят ли как да го опишат правилно? Ще могат ли да отговорят на конкретни въпроси и да се докоснат до детайлите, които правят дома ви фантастичен по съюия начин както добър агент би могъл? Отворените къщи също са добър източник на трафик. В много от моите обяви ще държа 4 отворени къщи ... 1 отворена къща за брокери (този момент варира в района на Ванкувър, но ще бъде в делничен ден от 10:00 до 12:00), 1 събитие за кратък поглед (обикновено в четвъртък рано вечерта) , и чифт обществени отворени къщи през уикенда. След цялата маркетингова експозиция, както и поредицата от частни шоута, както и отворените къщи, вие желаете да получите оферта ... може би 2 ... може и повече!

Представяне на оферта и преговори и приемане:

Представянето на офертата може да бъде много различен процес в зависимост от това, което се случва на вашия конкретен пазар по всяко време. Докато пиша това ръководство за продажба на вашия дом във Ванкувър, пазарът на апартаменти във Ванкувър е толкова горещ, колкото може да бъде. Апартамент, изброен на разумна цена, със сигурност ще получи множество оферти и начинът, по който се обработва, е много различен от „по-традиционната“ единична оферта. В ситуация с множество оферти вие преглеждате получените оферти и ги сравнявате по цена, дати, теми (ако има такива), депозит, включени артикули и няколко други фактора, които ще ви помогнат да диктувате как ще формулирате отговор ... обработка на този тип Ситуацията изисква максимални грижи и професионализъм и определено искате опитен недвижим имот във Ванкувър да ви помогне. В ситуация с множество оферти продавачът държи всички карти, тъй като всички потенциални купувачи на жилища знаят, че трябва да поставят най-добрия си крак напред, ако искат възможност да ви купят у дома. В ситуация с една оферта това обикновено включва повече преговори, тъй като Купувачът няма да излезе на масата с най-добрата си оферта (дори ако каже, че е така). Договарянето на срока на офертата е изкусно изкуство. Моят най-висок клас и любим клас, докато посещавах университета за комерс, бяха преговори ... Аз лично обичам да се опитвам да получа всичко възможно за моя клиент, използвайки почти всички необходими средства. След като офертата е договорена и всички страни са се съгласили и подписали, вече имате приета оферта!

Период и премахване на условията на контракта

След като офертата бъде приета, Купувачът ще има определен период от време (както е уговорено в офертата), за да работи по своите предметни условия. В зависимост от вида на собствеността и текущия пазар, предметните условия могат да включват, купувачът получава одобрение за финансиране, купувачът получава доклад за проверка на дома, купувачът преглежда документите на слоевете, купувачът сканира за подземен резервоар за съхранение на нефт, предмет на купувача продажба на настоящия им дом и т.н. ... в някои случаи те могат дори да бъдат клаузи в полза на продавачите, например при условие, че продавачът завещава завещание (когато се занимава с продажба на имоти). Важно е да разберете напълно какво означават за вас всички тези теми и възможната продажба на вашия имот, преди да се съгласите с тях в предишната стъпка от договарянето на офертата. Ако всичко върви добре, Купувачът ще премахне техните предметни условия и в повечето случаи това е, когато депозитът (приблизително 5% от покупната цена в повечето случаи) става изискуем и се плаща по доверителната сметка на агента на Купувачите (в повечето случаи). Вече имате твърда и обвързваща оферта и можете да кажете на света, че вашият дом се продава!

Предаване на документи в бюрото за собственост на земята

След като сключим обвързващ договор, ние ще го предадем на избран от вас адвокат или нотариус, който ще изготви необходимите документи за освобождаване и изплащане на всяка ипотека и прехвърляне на собствеността от вас на купувача. Други документи, които трябва да се прегледат при адвоката, ще включват декларацията за корекции, която ще разбие до стотинка разходите, породени от всяка страна (кой дължи какво за непогасени данъци върху имуществото? Пропорционални ли са таксите за завършването ми в средата на месеца? Получих ли депозитът за щети на наемателите ми е прехвърлен? И любимият на всички ... Колко данък върху прехвърлянето на имоти дължа? Цената на вашия адвокат или нотариус ще варира леко в зависимост от сложността и броя на таксите за собственост, които трябва да бъдат адресирани ... за обикновена пряка транзакция можете да включите бюджет с начална цена от $ 1000 . Ще трябва да се срещнете с адвоката няколко работни дни преди датата на завършване (действителният ден, в който домът ще прехвърли собствеността). На датата на притежание, която настъпва след датата на завършване (понякога по-късно същия ден, понякога няколко дни по-късно - много важно да се разбере и договори това, когато се обсъжда офертата), ще предадете ключовете на вашия чист и празен дом във Ванкувър и започнете следващата глава от книгата на вашия живот.

Това е много опростен преглед на всички включени неща, бих се радвал да обсъдя някоя от тези точки или как мога да помогна в процеса на продажба! Благодаря, че отделихте време да прочетете това! Включете за моите услуги по-долу ...

Като контрактор и агент за недвижими имоти във Ванкувър, аз се гордея, че предоставям възможно най-високо ниво на услуга. Бих се радвал на възможността да седна с вас и да обсъдим какво струва вашият дом и как мога да постигна възможно най-високата цена, с най-малко стрес за вас!

Това, което отличава Момо Канев и го прави един от най-добрите агенти за недвижими имоти във Ванкувър:

 • Отличи завършилия Commerce по икономика и маркетинг на градските земи
 • Огромна мрежа от контакти за недвижими имоти, сделки и квалифицирани купувачи
 • Абсолютно обичам това, което правя и това си личи!
Blog author image

Momo Kanev

Momo Kanev, exemplifies integrity, energy, hard work and creativity in every detail of the real estate transaction process. Momo, has over 10 years of experience in the construction industry. He speci....

Latest Blog Posts

Why staging your home can help you sell your property faster

Why Staging?By now most people know what home staging is – preparing your property for sale using updated furniture and decorations to increase the appeal to a larger variety of homebuyers.

Read More

Selling Renter Inhabited Properties in Vancouver

Offering Occupant Occupied Vancouver PropertiesLet me begin by saying this is not about the validities of selling renter occupied condos. It has to do with the monstrosities that I have seen when

Read More

Taking Full Advantage Of Open Houses In Vancouver

So, you have your apartment listed, congrats! Now it is time to do some open houses to show everybody why your apartment is a far better acquisition than the competitors. The very first week is an

Read More

ТОП 10 ВЪПРОСА КОИТО КУПУВАЧЪТ ТРЯБВА ДА ПОПИТА АГЕНТА ЗА НЕДВИЖИМИ ИМОТИ

Намирането на брокер може да е най-важната стъпка в търсенето на нов дом. Има въпроси, които купувачът трябва

Read More