ТОП 10 ВЪПРОСА КОИТО КУПУВАЧЪТ ТРЯБВА ДА ПОПИТА АГЕНТА ЗА НЕДВИЖИМИ ИМОТИ

Dated: March 24 2021

Views: 225

Намирането на брокер може да е най-важната стъпка в търсенето на нов дом. Има въпроси, които купувачът трябва да зададе на брокера си, за да се увери, че е подходящ за начина, по който искате да правите нещата. Вашият брокер трябва да разбере вашите нужди и желания и да предпазша вашите интереси преди всичко.

Мислете за това като за интервю за работа; ако харесвате това, което чувате, харесвате квалификацията им и смятате, че отговарят на вашите нужди, те са наети.

Real Estate in Vancouver

1. Какъв е вашият опит?

Един от първите въпроси, които купувачът трябва да зададе на брокера си, е относно техния опит. Не само по отношение на години, но и при недвижими имоти броят на продажбите е също толкова важен.

Искате да сте сигурни, че вашият посредник има добра база от знания и опит в типа имоти, които търсите, и че те са добре в съответствие с текущия пазар.

Ако брокерът няма много опит, добре е да знаете дали има някакъв свързан опит или знания. Предисторията на инвестициите в недвижими имоти или строителството може да бъде ценен ресурс, който да използвате, докато оценявате възможните имоти.

2. Какъв е вашият подход към процеса на закупуване?

Начинът на извършване на нещата от вашия риелтор е в съответствие с вашата собствена философия и подход. Някои купувачи предпочитат сами да следят списъците и след това просто да информират своя посредник, за да създадат изложение, когато намерят интерес. Други купувачи предпочитат да седнат и да поверят на брокера си да свърши цялата работа по краката. Уверете се, че всеки от вас има ясно разбиране за това кой следи пазара.

И бъдете ясни относно времето си за търсене; някои купувачи са много загрижени и искат бързо да си купят новия дом, докато други са по-търпеливи, готови да изчакат, докато намерят „идеалното“ място. Ако сте последният, не искате вашият риелтор да ви притиска, преди да сте готови да купите.

3. Какви са вашите очаквания от вашите клиенти?

Трябва да знаете какво очаква вашият посредник от вас. И обратно, вашият брокер трябва да знае какво очаквате от тях.

Бъдете отворени във всичките си комуникации с вашия брокер; уведомете ги, когато искате да купите или когато може да искате да си починете от търсенето. Опитайте се да останете фокусирани, така че вие ​​или вашият посредник да не харчите много загубена енергия. Уверете се, че финансирането ви е в ред и сте предварително одобрени за ипотека, така че когато се появи правилният дом, вашият брокер може да се движи бързо и уверено от ваше име.

Бъдете реалисти в очакванията си; може да отнеме известно време, за да намерите идеалната къща, или може да се наложи да направите някои компромиси, ако трябва да се придвижите бързо.

4. Къде основно работите?

Имотът, който е запознат с общността и нейните квартали, вероятно ще ви осигури най-добрия резултат. Ако търсите в определена област, този брокер трябва да го знае добре.

Известният брокер ще може да препоръча квартали и дори улици, които са най-подходящи за вашите нужди. Те ще ви дадат ценна информация за училищата в квартала, както и за дневни градини, паркове и транспортни услуги.

5. Какъв е вашият подход към оценката на имот?

Оценката на имота или Сравнителен анализ на пазара ще сравнява дом, който разглеждате, с други подобни домове в района, които се продават или са били продадени наскоро. Това ще ви даде представа за местните пазарни условия и какво е необходимо, за да закупите жилището, което търсите в района, който желаете.

Трябва да установите подхода на вашия брокер за извършване на тяхната оценка; колко подробни са оценките? Общо жилище може да бъде лесно да се оцени, особено ако има скорошни продажби над или отдолу. Но оценяването на уникален дом може да бъде доста трудно, тъй като има малко с какво да го сравним.

Квалифициран брокер ще може да оцени стойността на имота с увереност и точност. Те ще разгледат подобни имоти извън квартала, както и в подобни квартали. Или биха могли да използват подход за възстановяване на разходите, който изчислява стойността на земята и какво би струвало изграждането на подобен дом.

Ако брокерът не ви предостави никакви насоки и просто иска да чуе офертата ви, може да поискате да намерите друг брокер.

6. Част ли сте от екип или работите самостоятелно?

Искате да знаете дали брокерът, с когото имате работа, ще бъде до вас, когато имате нужда от тях, или ще участвате в екип от брокери. Уверете се, че имате ясно разбиране кой е вашият основен контакт и кой е резервният, ако вашият посредник не е на разположение. Ако вашият посредник няма резервно копие, установете непредвидени обстоятелства, когато те не са налични; идеалният имот може да се появи по всяко време и искате да знаете, че можете да скочите върху него.

7. С колко клиенти работите в момента?

Това може да ви даде представа колко време и енергия ще има на разположение вашият посредник за вас. Не се страхувайте да поискате препоръки. Имайте предвид, че референциите, които Realtor предоставя, вероятно ще бъдат най-добрите и най-щастливите им клиенти, така че опитайте се да поразровите малко, като попитате общността или други хора, които наскоро са купили или продали дом. Търсете името им в Google и Facebook, разгледайте профила им в LinkedIn.

8. Какво се случва след като купя?

Страхотен брокер ще бъде на ваше разположение, ако има някакви проблеми преди, по време и особено след покупката, като например продавачът да не изпълни края на договора си или да остави мястото в развалини. Те също така ще бъдат на разположение, за да ви помогнат да се установите, може би ще препоръчате професионалисти и търговци, които да ви помогнат при ремонти или ремонти, които искате да направите. Брокер, който не ви изостави, след като предаде ключовете за новия ви дом, вероятно ще бъде вашият брокер за цял живот.

9. Каква е вашата наличност и как ще общувате?

Предпочита ли вашият брокер телефонна връзка или имейл? Колко често ще ви актуализират? Кои часове са на разположение? И какво се случва, ако се появи правилният имот, когато брокерът не е на разположение?

Вашият посредник вероятно ще има същите въпроси за вас.

Колкото повече знаете за начина на работа на вашия посредник и обратно, толкова по-вероятно е да имате добър опит за покупка на жилище.

10. Какво друго трябва да знам?

Винаги е добра идея да зададете отворен въпрос, за да дадете на Риелтора шанс да подчертае уникална услуга, която те могат да предложат, или да говорите в области, които може да сте пропуснали. Тази допълнителна малка част от информацията може да бъде повратната точка за вашето решение.

Momo Kanev Real Estate Advisor

201-2010 East 48th Avenue

Vancouver, British Columbia V5P 1R8

778-996-7003

https://www.momosold.com

Blog author image

Momo Kanev

Momo Kanev, exemplifies integrity, energy, hard work and creativity in every detail of the real estate transaction process. Momo, has over 10 years of experience in the construction industry. He speci....

Latest Blog Posts

Why staging your home can help you sell your property faster

Why Staging?By now most people know what home staging is – preparing your property for sale using updated furniture and decorations to increase the appeal to a larger variety of homebuyers.

Read More

Selling Renter Inhabited Properties in Vancouver

Offering Occupant Occupied Vancouver PropertiesLet me begin by saying this is not about the validities of selling renter occupied condos. It has to do with the monstrosities that I have seen when

Read More

Taking Full Advantage Of Open Houses In Vancouver

So, you have your apartment listed, congrats! Now it is time to do some open houses to show everybody why your apartment is a far better acquisition than the competitors. The very first week is an

Read More

ТОП 10 ВЪПРОСА КОИТО КУПУВАЧЪТ ТРЯБВА ДА ПОПИТА АГЕНТА ЗА НЕДВИЖИМИ ИМОТИ

Намирането на брокер може да е най-важната стъпка в търсенето на нов дом. Има въпроси, които купувачът трябва

Read More